Denkt u een blaasontsteking te hebben? Lever dan voor 10.00 uur in de ochtend urine in bij de balie, bij voorkeur ochtendurine. De meest betrouwbare urine voor onderzoek naar blaasontsteking is een midstream urine. Nadat u zich eerst gewassen heeft, plast u een klein beetje in het toilet, vervolgens in het potje en het laatste beetje weer in het toilet. Bewaar de urine in de koelkast totdat u deze bij de praktijk komt inleveren. Gebruik voor het inleveren een stevig potje met een goede deksel. Glazen potten nemen wij helaas niet aan. Bij de balie van de praktijk kunt u gratis een urinepotje halen. 

Om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk weten welke klachten u heeft en of er speciale zaken zijn waar we rekening mee moeten houden, vragen wij u een vragenlijst in te vullen. Deze kunt u hier downloaden en vervolgens printen. 

De urine wordt door de doktersassistente onderzocht, zo nodig vindt er overleg met de huisarts plaats. De assistente belt u over de uitslag. Indien u om 13.30 uur nog niets heeft gehoord, kunt u zelf bellen over de uitslag.