POH-GGZ / Jeugd

POH GGZ staat voor 'praktijkondersteuner huisarts' op het gebied van geestelijke gezondheid. Het betreft een functie om huisartsen te ondersteunen in het bieden van zorg aan patiënten met psychische klachten.

Gesprekken met de praktijkondersteuner duren 30 minuten, voorafgaand door een intakegesprek van 45 minuten en vallen onder de basisvergoeding van uw zorgverzekeraar. Indien u niet verschijnt op een consult of maximaal 24 uur van te voren afbelt, zult u een rekening krijgen. Uw afwezigheid heeft namelijk als gevolg dat anderen langer moeten wachten op ondersteuning.

Op woensdag en donderdag is Daniella Postma werkzaam in de praktijk, voor psychologische begeleiding. Om de week op dinsdagochtend is Birgit Oldenhof in de praktijk, speciaal voor kinderen en jeugd. U kunt een afspraak maken na overleg met een huisarts. Helaas heeft gemeente Stichtse Vecht nog geen duidelijkheid gegeven over de POH-Jeugd in 2020. Door deze vertraging zullen wij de eerste maanden van het nieuwe jaar, tot onze grote spijt, geen ondersteuning van een POH-Jeugd in onze praktijk hebben. Zodra er meer nieuws komt vanuit de gemeente zullen we dit z.s.m communiceren.


Terug naar praktijkinformatie