Boosterprik:
Het RIVM is gestart met het oproepen van mensen op basis van leeftijd. Ze zijn begonnen bij de oudste inwoners  en werken toe naar de jongeren. U krijgt vanzelf een oproep, ook als u de eerste twee vaccinaties via de huisartsenpraktijk heeft gekregen.

Vooralsnog worden de patiënten met een medische indicatie, die eerder dit jaar werden opgeroepen via de huisarts, nu niet eerder gevaccineerd dan hun leeftijdsgenoten. Behalve de patiënten die immuungecompromitteerd zijn door een afweerstoornis. De oproepen voor deze patiënten zijn inmiddels verstuurd door de specialist.

Vaccinatiebewijs:
Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?
Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.
 
Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid.
 
Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.
 Stuurt u dan een e-mail naar welkom@huisartsenkockengen.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Wij willen u dringend verzoeken hierover niet te bellen met de praktijk.

Als het voor ons mogelijk is om u een vaccinatiebewijs (PDF bestand) te geven, dan sturen we u dat per mail toe.
 
Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.
 

Wat te doen bij klachten?
Klachten van het coronavirus zijn o.a. verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verlies van reuk en smaak, verhoging of koorts. Indien u deze klachten heeft, kunt u bellen met 0800-1202 om een afspraak te maken voor een coronatest. Ook is het mogelijk om online af te spreken via de website www.coronatest.nl. Bel de praktijk als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt. Alle huisgenoten blijven thuis als iemand in uw huisgezin koorts heeft of hoest. 
Om te voorkomen dat u ziek wordt en mogelijk de ziekte verder verspreid, is het belangrijk dat u zich aan de hygiënemaatregelen en de adviezen/maatregelen vanuit de overheid houdt. 
Voor aanvullende informatie kunt u terecht op  thuisarts.nl

Houdt u aan de quarantaine als de GGD die geadviseerd heeft. De quarantaine bedraagt tien dagen na de laatste ziektedag van uw huisgenoot of vijf dagen nadat u voor het laatst contact heeft gehad met een coronapatiënt. U kunt zich na die vijf dagen laten testen bij de GGD.