BELANGRIJK NIEUWS MBT VACCINEREN :
10/5:
De patiënten die op 26 april hun eerste vaccinatie hebben gekregen, zouden op 24 juni hun tweede krijgen. Helaas gaat dit door een gewijzigde leveringsdatum niet door. De nieuwe datum is donderdag 1 juli. De betreffende patiënten krijgen binnenkort hiervan per post bericht.

26/4:
Op de website van de Rijksoverheid is de volgorde van vaccineren terug te lezen. Het is helaas niet mogelijk om u bij ons op een reservelijst te plaatsen. 

Vanaf begin mei worden de patiënten met normaliter een indicatie voor de griepvaccinatie opgeroepen door het RIVM om gevaccineerd te worden door de GGD. De patiëntgegevens hebben wij inmiddels doorgegeven. De selectie is gemaakt op basis van diverse vastgestelde criteria als o.a. diabetes, astma/copd, hart- en vaatziekten, nierziekten, chronische ziekten en leeftijd (personen die dit jaar 60 worden).

Wat te doen bij klachten?
Klachten van het coronavirus zijn o.a. verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verlies van reuk en smaak, verhoging of koorts. Indien u deze klachten heeft, kunt u bellen met 0800-1202 om een afspraak te maken voor een coronatest. Ook is het mogelijk om online af te spreken via de website www.coronatest.nl. Bel de praktijk als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt. Alle huisgenoten blijven thuis als iemand in uw huisgezin koorts heeft of hoest. 
Om te voorkomen dat u ziek wordt en mogelijk de ziekte verder verspreid, is het belangrijk dat u zich aan de hygiënemaatregelen en de adviezen/maatregelen vanuit de overheid houdt. 
Voor aanvullende informatie kunt u terecht op  thuisarts.nl

Houdt u aan de quarantaine als de GGD die geadviseerd heeft. De quarantaine bedraagt tien dagen na de laatste ziektedag van uw huisgenoot of vijf dagen nadat u voor het laatst contact heeft gehad met een coronapatiënt. U kunt zich na die vijf dagen laten testen bij de GGD.

Online afspreken
Het is momenteel niet mogelijk om afspraken te maken via het patiëntportaal. De reden hiervoor is dat wij graag zelf inschatten welke patiënten we op de praktijk kunnen ontvangen. Het patiëntportaal is wel erg geschikt om te mailen met een huisarts. Het is inmiddels ook mogelijk om een foto mee te sturen bij een e-consult, bijvoorbeeld van huiduitslag o.i.d.